Uskomme, että kokonaisvaltaisella näkemyksellämme on tärkeä osuus projektin lopputulokseen.

Yritys on saanut lähtösykäyksensä jo vuonna 1997 toimipaikkana Kuopio, jolloin perustettiin yritys Studio Kirsikkapuu. Yrityksen perusajatus oli antaa kokonaisvaltaista palvelua aina suunnittelusta; kalustesuunnittelu, sisustussuunnittelu, rakennussuunnittelu, valmistukseen ja toteutukseen saakka avaimet käteen periaatteella. Toimistotilojen ohella yrityksessä toimi mallipaja, jossa pyrittiin tekemään erikoisemmat ja yksilöllisemmät toteutukset, tuotteet, kalusteet ja rakenneosat.
Alkuvuosina tuli selväksi, että yrityksen palvelu oli hyvin monipuolista. Arkkitehtisuunnittelu, sisustussuunnittelu, kalustesuunnittelu, muotoilu ja tuotekehityssektori sekä mallipajatoiminta ja työmaiden toteutukset olivat liian laaja-alainen kenttä toimia. Yrityksen piti siinä vaiheessa joko lisätä henkilökuntaa tai miettiä toimintaraameja uusiksi.
 
Vuonna 2012 tehtiin ratkaisu perustaa yritys Cartos Oy, joka osti Studio Kirsikkapuun yritystoiminnan. Samalla tehtiin linjaus, että Cartos Oy on tulevaisuudessa perheyritys, jota täydentävät perheen omat jäsenet. Cartos oy säilyi edelleen hyvin laaja-alaisena ja monipuolisena yrityksenä ja toimistona, koska kokonaisvaltaisen osaamisen nähtiin olevan yrityksen valtti.
Cartos oy suunnittelee yksilöllisiä, arkkitehtuurisesti monipuolisia rakennuksia, sisustuksia, kalusteita ja toimivia kokonaisuuksia. Olivat kohteet pieniä tai isoja ne suunnitellaan laadukkaasti ja kokonaisvaltaisella näkemyksellä ja tarvittaessa avaimet käteen periaatteella.
Vuodesta 2017 lähtien yrityksen palveluina ovat; Arkkitehtisuunnittelu, Rakennussuunnittelu, Peruskorjaussuunnittelu, Sisutussuunnittelu, Kalustesuunnittelu, Valaistussuunnittelu ja Tuotesuunnittelu. Palveluihin kuuluu myös projektien hallinnointi, vetäminen, rakentamispalvelut ja sen muut osa-alueet.
Näkemyksiämme voi käyttää vaikka pelkästään luonnosteluvaiheessa erilaisten ideoiden tuomiseen ja hahmotteluun. Mottona pidämme, että kaikki rakennettava ympäristö tai sen käyttäjä on huomioitavan arvoinen ja arvokas.
Ota yhteyttä ja käydään keskustelut hankkeestasi tai pyydä tarjous suunnittelusta!
 
Kuopio 12.12.2016

Arto Kirsikka-aho